G. Kluijtmans, Keurslager

Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht u een grote groep?
Eten er kinderen mee? Wij bieden voor ieder wat wils.

Alle vlees- en saladeproducten voor de barbecue worden door ons zelf, in onze eigen Keurslagerij, gemaakt. Dat zegt alles over de 'niet te versmaden' kwaliteit.
Wij wensen u daarom nu alvast smakelijk eten..

Barbecue huren

Barbecue verhuur

Vriendelijk verzoeken wij u tijdig te bestellen i.v.m. onze planning. Mocht u andere vleessoorten dan hieronder vermeld willen bestellen, neem dan contact met ons op. 
Alle barbecues zijn voorzien van losse poten en zijn in een normale auto te vervoeren. Barbecues worden alleen in combinatie met een  vleesbestelling verhuurd. Er wordt naar aanleiding van uw vleesbestelling bepaalt welke gasbarbecue u nodig heeft.

Soort barbecue  Huur  Gasverbruik  Reinigen
Standaard gasbarbecue v.a. 20 pers. tot 40 pers. Gratis € 17,50 € 20,00
Medium gasbarbecue v.a.10 pers. tot 20 pers. Gratis € 12,50 € 20,00
       
Borden en bestek Kosten    
Stevig plastic borden, bestek en servetten € 1,00 p.p.  

 

Slow of snel?

Of u nu veel of weinig tijd hebt, u kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. In geval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit u de barbecue af met een deksel. En zorgt u voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees.

Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heeft u niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Barbecue

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor u:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat u het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruikt u een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werkt u met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

G. Kluijtmans, Keurslager

Kerkstraat 13
5492AH Sint-Oedenrode
0413472728

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten